EM 2020 vinnerodds

Det er snart tid for EM, og derfor foreligger det selvfølgelig allerede EM fotball odds hos alle online bookmakere. Det kan kanskje virke noe overilt å begynne med EM tipping allerede, men da skal du huske på at det er nettopp nå du kan nyte god av høyest EM fotball odds. Dess nærmere vi kommer avspark, dess lavere vil oddsen bli.

EM 2020 vinner odds: favorittene

Skal vi dømme etter det som nå foreligger av EM fotball odds, så er det ingen tvil om hvem som kommer til å løfte trofeet på Wembley Stadium neste sommer. Frankrike har klart lavest odds hos bookmakerne.

Det er det vanskelig å si noe på. Franskmennene vant VM fullt fortjent i 2018 med et ungt lag. Knapt noen av stjernene har blitt veteraner, mens ungguttene har utviklet seg positivt. Med Mbappe i skremmende form, Kante og Griezmann i bra slag, er det vel bare spørsmålstegn over formen til Pogba og muligens Lloris i mål hva gjelder spillerstall.

Også England har lav odds. Det skyldes nok en kombinasjon av et svært godt EM i 2018, godkjent innsats i Nations League, og en ungdommelig stall. Engelskmennene har gjort det bra i aldersbestemte mesterskap en stund. Med fremadstormende unge spillere som Sancho og Rashford synes det som om bookmakerne tror dette kan være mesterskapet der A-laget endelig vinner etter det som da vil være 54 års ventetid!  

Bak de to favorittene kommer Spania og Belgia. Førstnevnte er det vanskelig å bli særlig entusiastisk for. Spanjolene har vært på nedadgående kurve sammenhengende siden 2012. Det er nok gammel storhet som gjør at de har så lav EM fotball odds fremdeles. Belgia var storartet i VM, og kan helt klart ta steget videre i 2020. Men i kontrast til Frankrike og England har kanskje Belgias stjerner blitt et år eller to for gamle til å anses som helt på topp.

De neste lagene på lista er erkerivalene Tyskland og Nederland. De har begge meget gode odds. Her snakker vi om to land som er på vei opp etter noen tunge år. Skal noen utfordre Frankrike, kan det fort bli Tyskland eller Nederland.

Under ser du en oversikt over gjeldende odds for hvem som vinner EM 2020 fra en rekke ledende online bookmakere.

em fotball odds

EM 2020 odds: dette er outsiderne

I motsetning til VM har det skjedd flere ganger at en outsider har vunnet EM. Når det gjelder VM, så vinner nesten alltid en forhenværende vinner eller vertslaget. Da Spania brøt denne regelen da de vant VM i Sør Afrika i 2010 var det første gang siden Brasil vant i Sverige i 1958! I EM er det derimot ikke uvanlig at bookmakerne blir sittende med skjegget i postkassa etter å ha gitt alt for gode EM fotball odds på vinneren i forkant av mesterskapet. Et eksempel på dette så vi i forrige EM, i Frankrike i 2016, da Portugal overrasket mange med å vinne. Du ville fått meget solid odds for å tippe på dem før EM sparket i gang. Det samme gjelder så til de grader også for Hellas som vant EM i 2004, for ikke å snakke om da Danmark vant i 1992.

For EM 2020 er outsiderne mange. Å velge riktig er ikke enkelt. Et bra EM tipping tips er å velge et lag som har spillere i de store ligaene. Klubbene tar sjelden feil. Er en spiller god nok havner han i en stor liga uansett hvor lite fasjonabelt landslag han spiller på. En outsider vi kan velge på den bakgrunnen er Polen, som har veldig høy odds. Det til tross for en rekke spillere i Bundesliga og Serie-A. Husk også at polakkene har en tendens til å herje i kvaliken. Ja, de kollapser som regel når alvoret begynner. Men er dette unntaket til den regelen kan de gjøre det skarpt – høy odds til tross. Skal du sikre deg best mulig odds er det lurt å være tidlig ute. For eksempel kan du gamble på at et lag som ennå ikke er sikret å kvalifisere seg skal vinne. EM fotball oddsen vil alltid krympe så snart et lag har kvalifisert seg.

norge i fotball em

Odds på at Norge vinner EM 2020: er det mulig?

Dessverre lyktes ikke Norge i å kvalifisere seg til EM 2020. Hvis vi skal finne noen optimisme, vil vi si at fremtiden ser spennende ut. Med unge spillere som Erling Håland, Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard og sist Jens Petter Hauge, som har byttet til AC Milan, er det grunn til å tro på norsk deltakelse snart på et EM eller verdenscup, selv om det ikke gikk an denne gangen.

EM mestere 1960 – 2020

 • 1960: Sovjetunionen
 • 1964: Spania
 • 1968: Italia
 • 1972: Vest-Tyskland
 • 1976: Tsjekkoslovakia
 • 1980: Vest-Tyskland
 • 1984: Frankrike
 • 1988: Nederland
 • 1992: Danmark
 • 1996: Tyskland
 • 2000: Frankrike
 • 2004: Hellas
 • 2008: Spania
 • 2012: Spania
 • 2016: Portugal
 • 2020: –

FAQ EM 2020 vinner odds

1. Hva slags veddemål gjelder for EM 2020 vinneren?

Du kan satse på gruppevinnere, toppscorer, hvor langt et lag vil kommer og mer.

2. Når og hvor vil mesterskapet finne sted?

EM 2020 avholdes fra 12. juni til 12. juli i 13 forskjellige land over hele Europa, se vår EM kalender.

3. Hvilke land er favoritter til å vinne EM 2020?

Frankrike er favoritt, etterfulgt av England. Mange holder også en knapp på Belgia.

4. Hva er beste tidspunkt for å få gode EM fotball odds?

Dess lengre i forkant av mesterskapet du leverer din kupong, dess høyere vil dine EM fotball odds bli.

5. Hvordan tipper jeg på EM 2020?

Det er veldig enkelt å spille på oddsen hos online bookmakere. Første steg er å åpne en konto.

Les også om Bet365 bonuskode